architecture on site

CH
Cocoon Camenzind ZürichSchule Olgiati PaspelsWohnhaus Holzbau Scheitlin Syfrig SteinhausenBahnhof Stadelhofen Calatrava
Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland
>
Graubünden
>
Zürich

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

ZWITSERLAND beschikt ondanks zijn kleine geografische afmetingen over een rijke architectuurpraktijk en een uitstekende reputatie qua uitvoeringsniveau. De hedendaagse Zwitserse architectuur, internationaal vertegenwoordigd door prominente architecten zoals Herzog & De Meuron en Peter Zumthor, wordt gekenmerkt door innovatie in de bouwtechniek en een verfijnde detaillering. Hierbij wordt naast nieuwe bouwmaterialen ook altijd teruggegrepen op bewezen materialen zoals hout, waarbij traditionele werkwijzen steeds weer aangepast worden aan hedendaagse eisen.

Solitaire gebouwen in het Zwitserse (stads-)landschap hebben een sterk monolitische uitstraling zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke en bebouwde omgeving. Op het gebied van stedelijke ontwikkeling speelt de ruimtelijke beperktheid een grote rol; grootschalige nieuwbouwprojecten (zoals bijvoorbeeld de Nederlandse VINEX-wijken) zijn in Zwitserland nauwelijks te vinden. De steden zijn voor een groot deel al 'gebouwd' en vrijkomende grond is schaars. De relevante activiteiten vinden dan ook plaats op het gebied van ruimtelijke verdichting, hergebruik, herstructurering en interieur.

Hoewel de Zwitserse architectuur vooral bekend staat om haar vaak ascetische verschijning, is er de laatste jaren sprake van een ware explosie aan kleurgebruik. Met name de nieuwe generatie Zwitserse architecten zoals Gmür Steib, EM2N, Camenzind en talloze kleinere bureaus leveren hiervoor voorbeelden.


Wij organiseren architectuurexcursies op maat naar Zwitserland, Graubünden en Zürich. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architectuur van onder andere Baumann Roserens Architekten, Bétrix & Consolacio Architekten, Santiago Calatrava, Camenzind Evolution, Le Corbusier, Dachtler Partner, EM2N, Andreas Führmann Gabrielle Hächler, Patrick Gmür & Jakob Steib, Theo Hotz, Kyncl Gasche Partner, Peter Märkli, Mercel Meili, Markus Peter Architekten, Meier Partner, Metron, Ortner & Ortner, Thomas Schregenberger, spillmann.echsle architekten


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language