architecture on site

CH
Kapelle St Benedikt Sumvitg ZumthorGelbes Haus Flims Valerio OlgiatiAtelier Scharans Valerio OlgiatiTherme Vals Peter Zumthor
Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland
>
Graubünden
>
Zürich

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

GRAUBÜNDEN Zwitserse architectuur is niet alleen in de steden bijna altijd sterk gerelateerd aan de bestaande context. Deze houding wordt nadrukkelijk zichtbaar als men het Zwitserse landschap, de bergen, ingaat. Graubünden, en met name het Survelva, nemen hier een bijzondere postie in. In dit authentieke en door de mens op ouderwetse manier gecultiveerde berglandschap vertoont de dorpse architectuur een eeuwenoude traditie van ambachtelijke kennis.

Hedendaagse architecten reageren hierop met ingetogen en tegelijkertijd krachtige eigentijdse interpretaties, die zowel aanknopen bij de oude landelijke bouwstijlen als ook bij de materialiteit en de kleuren van het omnipresente indrukwekkende landschap.

In Graubünden zijn het met name twee architecten die de locale hedendaagse architectuur nadrukkelijk nieuwe impulse hebben gegeven. Peter Zumthor heeft in Vals met de Thermen een gebouw ontworpen dat de schoonheid van de locatie weet om te zetten naar een even schone en voor de gebruiker verheffende architectuur. Het in het thermen-bad overal aanwezige contemplatieve moment is ook terug te vinden bij de kleine kapel St. Benedikt, een ander ontwerp van Zumthor. Ook Valerio Olgiati is een architect die, geworteld in de locale cultuur, een aantal heel bijzondere gebouwen heeft gerealiseerd in Graubünden. Hij celebreert in zijn architectuur de genius loci, zowel wat betreft het materialgebruik en toegepaste technieken als ook door een subtile dialoog met het landschap.


Wij organiseren architectuurreizen op maat naar Zwitserland, Graubünden en Zürich. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.


Architectuur van onder andere Domenig Architekten, Christian Kerez, Bjarne Mastenbroek, Rene Meierdorfer, Valerio Olgiati, Peter Zumthor


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language