architecture on site

NL
NL Architects - Basket BarOMA - Educatorium UtrechtNeutelings Riedijk - Minnaert-GebäudeMecanoo - School of Economics


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

UTRECHT De stad heeft een middeleeuws centrum dat gedomineerd wordt door een centrale, gebogen gracht. Doordat de straat langs het kanaal op twee niveaus loopt ontstaat een bijzondere stadruimte. In Utrecht bevinden zich onder ander het beroemde Schröderhuis van Gerrit Rietveld, een mijlpaal van de moderne beweging, en bezienswaardige projecten zoals het dubbelwoonhuis van Bjarne Mastenbroek en de uitbreiding van het stadhuis door Enric Miralles.

De universiteitscampus De Uithof geeft een goed overzicht van de Nederlandse architectuur van de laatste tijd, zoals het Educatorium van Rem Koolhaas, het Minnaert-gebouw van Neutelings Riedijk, de School of Economics met haar thema-patio's van Mecanoo en het laboratoriumsgebouw van UN Studio. Deze en andere architectuurprojecten maken deel uit van het masterplan ontworpen door OMA en Art Zaaier. Doel is om de losse verzameling van bestaande gebouwen uit de jaren zestig in te bedden in een dichte en complexe stadstructuur.


Universiteitscampus Utrecht // architectuurwandeling informatie / contactArchitectuur van o.a. Wiel Arets, Stéphane Beel + Lieven Achtergael, Bosch Haslett, Cees Dam, Willem Dudok, Erik van Egeraat, P.J. Elling, Herman Hertzberger, Bjarne Mastenbroek, Mecanoo, Enric Miralles, Van Mourik & Vermeulen, MVRDV, Neutelings Riedijk, NL Architects, OMA Rem Koolhaas, Gerrit Rietveld, UN Studio, Koen van Velsen, West 8


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language