architecture on site

Rivington Place - AdjayeShoreditch Tin HouseShoreditch Amnesty HeadquarterRichmix LondonDuitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ MalmŲ
Londen
> City of London
> Thames river
> Docklands + Greenwich
> Vibrant East London
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

Shoreditch, Spitalfields and Hoxton liggen aan de oostelijke rand van de Londense binnenstad, op enkele minuten afstand van het financiŽle centrum. Dit deel van de stad wordt gekenmerkt door zijn grote variatie, een plek waar zich creatieven vestigen, waar kleine ondernemingen diensten voor de nabije financiŽle sector leveren, waar men kleding en kunst kan kopen en waar de mensen sīavonds uitgaan in de vele cafťīs en clubs.

Spitalfields heeft de grootste veranderingen ondergaan, ook omdat het direct aansluit bij de grootschalige kantoorcomplexen van Liverpoolstreet Station. De gerenoveerde markthallen van Spitalfields Market vormen hierbij als retail hub met vele kleine winkels de schakel met de achterliggende fijmazige 18e eeuwse stadstructuur.

De oude meubel-pakhuizen in Shoreditch uit de 19e eeuw zijn in de meeste gevallen hergebruikt voor door kleine bedrijven en winkels. Hier, maar ook in Hoxton, worden bestaande gebouwen vaak om een extra woonlaag uitgebreid. Maar ook studio's en galerieŽn vinden een nieuw onderkomen op de daken van oude industriegebouwen. Gaten in de bebouwing worden door jonge ontwerpers met opvallende architectuurconcepten gevuld.

In Hoxton bepalen nog steeds verschillende etnische groeperingen het dagelijkse leven, ondanks alle recente veranderingen (thema “gentrification”). Shoreditch, Spitalfields en Hoxton vernieuwen altijd weer op een verfrissende en sympathieke manier, voor al vanwege de mix van oud en nieuw, die oude stedelijke kwaliteiten weet te bewaren en tegelijkertijd nieuwe weet te scheppen.


Wij organiseren architectuurwandelingen in Londen en architectuurreizen op maat naar deze fascinerende stad. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architecture o.m. van David Adjaye, Terence Conran, Norman Foster, Maccreanor Lavington, Matthew Lloyd, Pentagram, Penoyre Prasad, Steven Taylor, Witherford Watson Mann

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language