architecture on site

London - Canary WharfLondon - Canary Wharf, O2 ArenaLondon - Millennium Dome, Richard RogersLondon - Thames Barrier ParkDuitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ MalmŲ
Londen
> City of London
> Thames river
> Docklands + Greenwich
> Vibrant East London
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

Een kleine boottocht ten oosten van de binnenstad bevinden zich de Docklands, voormalige havengebieden waar nieuwe woonwijken en de kantoorstad Canary Wharf ontstonden. De goed bereikbare locatie tussen de binnenstad en de City luchthaven is bijzonder attractief voor de ondernemingen en bewoners. De eerste kantoortorens werden in de 1980er jaren ontworpen door bekende Amerikaanse architecten - een gegeven dat duidelijk zijn weerslag in de architectuur vindt. In tegenstelling hiertoe zoeken de woongebouwen langs de rivier voor een deel analogieŽn in de haven typologieŽn. Recente voorstellen, zoals Richard Rogersī ontwerp voor Riverside South, voegen een extra architectuurlaag toe en zorgen voor verdere verdichting.

De multifunctionele Millennium Dome (inmiddels O2 genoemd) aan de overzijde van de revier Thames, is evenwel ontworpen door architect Richard Rogers. De enorme, tentachtige koepel biedt plaats voor grote concerten en evenementen, en is ook een van de locaties voor de Olympische Spelen in 2013. Tegelijkertijd is de hal ook een motor en katalysator voor de verdere ontwikkelingen op het Greenwich schiereiland, waaronder twee nieuwe ondergrondse stations die Canary Wharf en Greenwich over de rivier verbinden.

Verder ten oosten, dichtbij de Victoria Docks en de City Airport, kunnen de poorten van de Thames-kering worden gesloten om hoogwater tegen te houden dat de binnenstad van Londen zou kunnen bedreigen. Naast de kering biedt een modern ontworpen landschapspark rustige groenruimte voor de nieuwe omliggende appartementen.


Wij organiseren architectuurrondleidingen in Londen en architectuurexcursies op maat naar deze fascinerende stad. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architecture o.m. van William Alsop, CZWG, Ralph Erskine, Norman Foster, Future Systems, Group Signes, HOK, SOM, Kohn Pedderson Fox, Caesar Pelli, Richard Rogers

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language