architecture on site

London SkylineShoreditch - ConranLloyds of LondonSpitalfields MarketDuitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
> City of London
> Thames river
> Docklands + Greenwich
> Vibrant East London
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

Londen is de grootste stad van Europa, het is een van de belangrijke financiele centra en een van de cultureel meest diverse plaatsen op de wereld. Na een tijd van ongekende groei en welvaart, was de Londense architectuur nog nooit afwisselender en opmerkelijker dan tegenwoordig. Bekende Britse en internationale architecten, maar ook veel nieuw architectonisch talent en jonge bureaus hebben hun bijdrage geleverd en van Londen een laboratorium voor stadsontwikkeling en architectuur gemaakt.

De technische architectuur van de hoogbouw in Canary Wharf en ook in het oosten van de binnenstad evenwel als de woongebouwen langs de revier Thames zijn allemaal indrukwekkende toevoegingen aan de historische skyline van Londen. In voormaals verloederde binnenstadkwartieren werd door de doelgerichte bouw van openbare gebouwen de noodzakelijke vernieuwing ingeluid, die uiteindelijk ook tot de renovatie van oude bestaande substantie leidde. Bijzondere particuliere woonhuizen en nieuwe menging van functie in de binnenstad hebben het debat over architectuur en stadscultuur verder bevorderd. In het kader van de Olympische Spelen in 2013 zullen, naast ingrijpende infrastructuurmaatregelen, nog meer spectaculaire gebouwen ontstaan.


Wij organiseren architectuurwandelingen in Londen en architectuurreizen op maat naar deze fascinerende stad. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.
© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language