architecture on site

Malmö Bo01Malmö Bo01Turning Torso - CalatravaMalmö Bo01


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
> Ørestad
> Havengebieden
> Frederiksberg
> Malmö (SE)
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

ØRESUND-LINK EN MALMÖ Via een tunnel bij de luchthaven Kastrup en de indrukwekkende Øresund-brug kan men Malmö (en daarmee ook Zweden) op de landweg in ruim een half uur bereiken. De brug met haar twee hoge pylonen is een van ver zichtbaar teken voor het samengroeien van de Øresund-Regio, de belangrijkste economische metropoolregio in Scandinavië. Via het onderste van twee niveaus rijden regelmatig treinen tussen Kopenhagen, Kastrup en Malmö. Kastrup wordt hierdoor ook tot een belangrijke luchthaven voor Zuid-Zweden, terwijl vele Kopenhageners in Malmö of elders in Zuid-Zweden gaan wonen.

Met de ''Turning Torso'' heeft Malmö een nieuw symbool van de stad erbij gekregen. De torderende toren, een ontwerp van Santiago Calatrava, is met 190 meter het hoogste woongebouw van Europa. Hij staat in een nieuwbouwwijk in de Westhaven die is voortgekomen uit de ecologische bouwtentoonstelling Bo01.


Wij organiseren architectuurreizen op maat naar Kopenhagen (en Malmö). Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. ARUP, Erskine Tovatt Architects, MVRDV, Ralph Erskine, Santiago Calatrava Architects, Georg Rotne, Monika Gora, Stefan Hauser, White Architects, Moore Ruble Yudell, FFNS Arkitekter, Space Group Arkitekter, Arkitektfirmaet C.F. Møller, Behnisch Architecten, Johan Nyrén Arkitektkontor, Mats Matsson, Schmidt Hammer Lassen, Wingårdh Arkitektkontor

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language