architecture on site

Tietgen Kollegiet - Lundgaard TranbergOrestad HousingMountain Dwellings - JDS BIGKastrup Sea Bath - White Design


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen / Malmö
> Ørestad
> Havengebieden
> Frederiksberg
> Malmö (SE)
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

ØRESTAD EN AMAGER De universiteitscampus van Amager wordt uitgebreid met cultuur, media, woningen en nieuwe faculteitsgebouwen, met als doel een 'netwerkstad' te ontwikkelen waarin de verschillende functies en activiteiten elkaar stimuleren. In het kader van de universiteitsuitbreiding zijn onder meer twee bijzondere ontwerpen voor nieuwe studentenhuisvesting gerealiseerd ('Tietgen' door Lundgaard & Tranberg en 'Bikuben' door Aart). Een ander team van architecten, waaronder ook Jean Nouvel, ontwerpt een gebouwen-cluster voor de Deense Radio met een eigen concertzaal. In de aangrenzende woonwijk Amager zijn binnen de stadsvernieuwing een aantal bijzondere projecten onstaan, waaronder een cultureel buurtcentrum, een sporthal en een 2 km lang straatpark.

Gesitueerd aan de ringsnelweg en een kruising van metro en spoorlijn wordt Ørestad City het nieuwe centrum van de bandstad Ørestad. Een gigantisch winkelcentrum is de publiekstrekker, terwijl de Ferring toren een eerste zichtbare landmark vormt. Rond een nieuw aangelegd park ontstaat een woonwijk met grote apartementenblokken. Langs het metrotraject zorgen opvallende de luxe woongebouwen VM housing en Mountain Dwellings, ontworpen door JDS/ BIG, en een gymnasium naar plannen van 3 X Nielsen, voor afwisseling.


Wij organiseren architectuurreizen op maat naar Kopenhagen. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. ARKKI Aps, A.A.R.T., Arkitema, KHR arkitekter, Daniel Libeskind, Lundgaard & Tranberg, Mutopia, Domus Architects, PLOT (nu JDS / BIG), 3XN, Henning Larsen Architects, Tage Lyneborg Tegnestue, MVRDV, JPWW Architects, DISSING + WEITLING, Tegnestuen Vandkunsten, NOBEL arkitekter

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language