architecture on site

Amerika Plads - Lundgaard TranbergHavneholmen Housing - Lundgaard TranbergFrosilo Housing Islands Brygge - MVRDVSluseholmen - Soeters


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen / Malmö
> Ørestad
> Havengebieden
> Frederiksberg
> Malmö (SE)
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

VOORMALIGE HAVENGEBIEDEN In het noorden van het centrum van Kopenhagen ontstaat, in het voormalige havengebied 'Amerikaplads', een gevarieerde structuur uit werken en wonen naar plannen van West 8. Verschillende woningbouwblokken en kantoorgebouwen vergezellen de bestaande gebouwen. De veerboten naar andere Scandinavische landen vertrekken hier vanuit de nieuwe passagiersterminal, een ontwerp van 3 X Nielsen.

Niet ver van de binnenstad vinden links en rechts van het binnenwater op dit moment verschillende gebiedsontwikkelingen plaats. Islands Brygge is een nieuwe woonwijk die via een oeverpark met het centrum verbonden is. Opvallend zijn de Frosilos die van MVRDV tot appartementen werden verbouwd. Via een voetgangersbrug wordt de link gemaakt met het kleinere Havneholmen, waar luxe woningen gerealiseerd worden.

Als zuidelijk sluitstuk van de nieuwe ontwikkelingen langs het water wordt op het haveneiland Sluseholmen een stadskwartier met gesloten bouwblokken aangelegd. Sjoerd Soeters kreeg hier de opdracht om een stedenbouwkundig plan te ontwerpen, gebaseerd op het principe van het Amsterdamse Java-eiland met zijn typische dichtheden, grachten en binnenhoven.


Wij organiseren architectuurreizen op maat naar Kopenhagen. Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. Arkitema, 3 X Nielsen, Hvidt & Mølgaard, West 8, DISSING + WEITLING, Arkitektfirmaet C.F. Møller, Lundgaard & Tranberg, SLA Stig L. Andersson, Dorte Mandrup, MVRDV, Soeters Van Eldonk, Grøning Arkitekter, Format Arkitekter, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Future Systems, Kasper Danielsen Arkitekter, Kim Utzon, JJW Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen, PLH Arkitekter, Poul Børge Pedersen, Tage Lyneborg Tegnestue, Dybroe & Hæstrup, Wingårdh Arkitektkontor

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language