architecture on site

Copenhagen Opera - Henning LarsenHousing Osterbrogade - C.F. MollerBellevue Housing - Arne JacobsenOrdrupgaard Museum - Zaha Hadid


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen / Malmö
> Ørestad
> Havengebieden
> Frederiksberg
> Malmö (SE)
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

KOPENHAGEN bewijst de afgelopen jaren weer indrukwekkend zijn positie als architectuurstad. Al gezegend met een rijk architectonisch verleden worden tegenwoordig op verschillende plekken in de stad kleinschalige architectonische invullingen tot compleet nieuwe wijken gerealiseerd. Hierbij profiteert Kopenhagen uiteraard van de ligging aan het water, die door het vrijkomen van voormalige havengebieden nog eens extra in scène kan worden gezet. De nieuwe opera, het koninklijk theater en de uitbreiding van de bibliotheek zijn hier prominente voorbeelden van. Sluseholmen, in de Kopenhaagse zuidhaven, is ontworpen met het Amsterdamse Javaeiland als inspiratiebron voor zijn stedenbouwkundig plan, die in een structuur met gesloten woonblokken aan nieuwe grachten voorziet.

Naast de water- en havenlocaties worden ook binnenstedelijke wijken herontwikkeld. In Frederiksberg kreeg een voormalige porseleinfabriek een woonbestemming en rond het metrostation creëert de aanleg van kleine pleinen, gecombineerd met nieuwbouw, een nieuw middelpunt voor de wijk. In de woonwijken rond het centrum tonen architecten met uiteenlopende architectonische ingrepen een sensibele omgang met de blokstructuren uit de 20e eeuw.

Ook de traditie van uitbreidingswijken vindt met de Ørestad een moderne voortzetting. Hier mogen ook internationaal bekende architecten ontwerpen realiseren. Zo staat het centrum-masterplan voor Ørestad-Zuid op naam van Daniel Libeskind, en heeft Jean Nouvel bijvoorbeeld een concertgebouw voor de Deense radio ontworpen. Maar naast de internationaal bekende architecten praktiseren ook in dit gebied juist de jongere Deense architectenbureaus de hoge kunst van een sublieme Scandinavische architectuur.


Wij organiseren architectuurreizen op maat naar Kopenhagen (en Malmö). Voor verdere informatie en een vrijblijvende prijsopgave nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. Aart, Arkitema, BIG (voorm. PLOT), Future Systems, Grøning Arkitekter, Zaha Hadid, Arne Jacobsen, JDS (voorm. PLOT), Henning Larsen, Vilhelm Lauritzer, Daniel Libeskind, Lundgaard & Tranberg, Dorte Mandrup, C.F. Møllers, MVRDV, 3x Nielsen, Jean Nouvel, Schmidt Hammer Lassen, SLA Stig L. Andersson, Soeter van Eldonk, West 8

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language