architecture on site

D
Hamburg Holzhafen - KCAP Kees ChristiaanseHamburg Elbcampus - BRT - ArchitectuurwandelingStadtlagerhaus - Jan StörmerDockland kantoorgebouw - BRT


Duitsland
Hamburg
> Hafencity
> Perlenkette
> IBA Wilhelmsburg
> Binnenstad
> Alster West
> Altona, Ottensen
> meer
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

PARELS AAN DE HAVEN De zogenoemde "Perlenkette" (parelketting) staat voor een lange rij van architectuurprojecten in de vissershaven en langs de noordelijke Elbeoevers, op een zeer smalle en centraal gelegen locatie direct aan de rivier. Op de Fischmarkt, waar elke zondagochtend markt wordt gehouden, is onder meer een oude maltfabriek getransformeerd tot "Stilwerk" met allerlei design- en inrichtingswinkels. Voormalige pakhuizen en silo's bieden nieuwe ruimte voor woningen.

Aan de Elbberg en naast de vissershaven heeft het Hamburgse bureau Bothe Richter Teherani een drietal bijzondere gebouwen neergezet, die elk op een heel aparte manier op de locatie en hun omgeving inspelen.

Het eindpunt van de parelketen wordt gemarkeerd door de "Polder Neumühlen", een reeks van U-vormige gebouwen op een kunstmatige vloedwering. Gedurende de hele tour geniet men van het schitterende uitzicht over de rivier en de haven aan de overkant. De wandeling langs de parelketen kan op een mooie manier worden afgesloten door met een rivierboot op de Elbe terug te varen, en de eerder bezochte projecten nog een keer vanuit een heel ander perspectief te bekijken.


Thema´s: stad aan het water, stadsreparatie, revitalisering, hergebruik, landmark-architectuur, kantoren.

Architectuurwandeling / boottocht langs de Fischmarkt en de nieuwe architectonische "parels" aan het noordelijke oever van de rivier de Elbe informatie / contactArchitectuur van o.a. William Alsop, Bothe Richter Teherani, Antonio Citterio, Gerkan Marg und Partner, Grüntuch und Ernst, KCAP Kees Christiaanse, KSP Engel und Zimmermann, Klaus-Peter Lange, medium, Carsten Roth, Spengler Wiescholek, Jan Störmer.


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language