architecture on site

D
Hamburg Falkenried (Bolles Wilson)Hamburg Falkenried (BRT) - ArchitectuurwandelingenHamburg Architectuurrondleingen - Bogenallee (Blauraum)Hamburg - Wohnsiedlung Turmweg (Atelier 5)


Duitsland
Hamburg
> Hafencity
> Perlenkette
> IBA Wilhelmsburg
> Binnenstad
> Alster West
> Altona, Ottensen
> meer
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

FALKENRIED EN ALSTER Tussen de chique villawijk aan de Außenalster en het bruisende stadsdeel Eppendorf bevinden zich talrijke interessante recente architectuurprojecten. In de eerste plaats zou hier de herbestemde tramremise Falkenried genoemd moeten worden. Het voormalig industrieel gebruikte terrein is naar een masterplan van Bolles + Wilson getransformeerd tot een nieuwe stadswijk met (luxe) woningen, bedrijven-units, kantoren, winkels en cafés. Niet ver van Falkenried heeft het jonge bureau Blauraum een oude parkeergarage verbouwd tot woningen.

Op een oefenterrein van voetbalclub HSV heeft Atelier 5 naast de mediacentra van Foster en Kulka een compacte woonwijk gerealiseerd met een hoge variatie aan woningtypes. Naast de jeugd-muziekschool van Enric Miralles is ook de bibliotheek voor rechtswetenschappen van me.di.um een opvallend nieuw gebouw. Aan de oevers van de Alster ligt, tussen de witte stucovilla's met hun grote parken en nieuwe woningbouw, een kantoorvilla die werd ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier.


Thema´s: wijkontwikkeling, hergebruik, transformatie, dichtheid, compacte woonwijk, backsteen architectuur, Duitse Stedenbouwprijs, materiaalgebruik

Wij nodigen u uit voor een kennismaking met onze stad: ArchEX organiseert architectuurrondleidingen in Hamburg en architectuurprogramma´s op maat. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. APB, Atelier 5, Blauraum, Bolles + Wilson, Bothe Richter Teherani, Norman Foster, Labfac, medium, Richard Meier, EMBT Miralles Tagliabue, Peter Kulka, Renner Hainke Wirth, Carsten Roth, Spengler Wiescholek.


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language