architecture on site

D
Phoenixhof AltonaGaswerk Bahrenfeldvoormalig Unilever terrein BahrenfeldKontorhof Ottensen - Holger Schmidt Architekten


Duitsland
Hamburg
> Hafencity
> Perlenkette
> IBA Wilhelmsburg
> Binnenstad
> Alster West
> Altona, Ottensen
> meer
Dresden
Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

ALTONA werd pas in 1938 officieel onderdeel van Hamburg, Tot 1864 behoorde het gebied tot het Deense koningrijk, daarna was het lange tijd zelfstandig. Altona heeft veel oude woongebouwen, wat in het jongere verleden vooral studenten, academici en creatief volk aantrok die van de buurt een levendig stuk stad maakten. Naast de unieke sfeer van rust en straatleven zijn het met name de oude fabrieken die Altona tot een bijzondere buurt maken.

Dit begon met "De Fabriek" in 1971, één van dé plekken voor jazz- en bluesconcerten in Hamburg. In de loop der jaren kwamen er steeds meer oude fabrieksterreinen vrij voor hergebruik en een nieuwe bestemming. Prominent voorbeeld zijn de Zeisehallen, vroeger een fabriek voor de productie van scheepsschroeven, nu onderdak voor een bioscoop, een buurtbibliotheek, winkels en horeca. Een nog recenter project is het Gaswerk in Bahrenfeld. Op het terrein waar destijds gas werd geproduceerd hebben inmiddels bedrijven, winkels, woningen en een vijf-sterren-hotel een nieuwe plek gevonden.

Andere voorbeelden voor de nieuwe bedrijvigheid zijn de "Phoenixwerke", de voormalige azijnfabriek "Kühne" en de Kontorhof Ottensen. Aangevuld wordt de nieuwe (oude) architectuur van Altona door andere woningbouwprojecten en kleine invullingen in de bestaande stadstructuur.


Thema´s: stedelijk wonen, functiemenging van wonen, werken en commerciele ruimte, invullingen en verdichting van de bestaande stad, hergebruik van industriele gebouwen en terreinen, stadsdeelcultuur, CPO, bouwgroepen

Wij nodigen u uit voor een kennismaking met onze stad: ArchEX organiseert architectuurrondleidingen in Hamburg en individuele architectuurreizen op maat. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte nodigen wij u uit contact met ons op te nemen.Architectuur van o.a. me di um, BRT Architekten, Spengler Wiescholek, Klaus Peter Lange, Reinhard Hagemann Architekten, Thomas Lau, Trabitsch Architekten

© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language