architecture on site

D
Palast der Republik, Fernsehturm am AlexNederlandse Ambassade van Rem KoolhaasPotsdamer Platz BerlinShellhaus Berlin


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
> Neue Mitte
> Centrum Oost
> Berlijnse Hoven
> Ambassades
> Herdenking
> Wonen in Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

NEUE MITTE Langs het voormalige verloop van de Berlijnse Muur volgt deze tour de ontwikkelingen in het nieuwe centrum van Berlijn. Aan de ooit belangrijkste pleinen van de stad - de Potsdamer, Leipziger en Pariser Platz - bevindt zich nu weer het adminitratieve en zakelijke centrum van de herenigde Duitse hoofdstad. De Potsdamer Platz, een tijd geleden nog de grootste bouwput van Europa, is inmiddels het nieuwe zaken-, winkel- en uitgaanskwartier. Het Daimler- en Sony-kwartier huisvesten naast kantoren ook bioscoopzalen, theaters, restaurants en een lange overdekte winkelboulevard.

Op de Pariser Platz markeert het Brandenburger Tor de overgang van de prachtboulevard Unter den Linden naar Tiergarten. Na drie decennia niet toegankelijk geweest te zijn voor publiek is het nu weer een chique stadsplein met daaraan onder meer de kunstacademie, de Franse ambassade, banken en kantoren. Direct naast de Pariser Platz ligt het monument ter herdenking van de holocaust-slachtoffers. Ook het Duitse Parlement heeft in de oude Rijksdag een nieuwe huisvesting gekregen en vormt samen met diverse nieuwbouwprojecten het nieuwe regeringskwartier van Berlijn.


Architectuurwandeling "Neue Mitte Berlin" langs o.m. de Potsdamer Platz en de Pariser Platz contact / informatie aanvragenArchitectuur van o.a. Behnisch + Partner, David Chipperfield, DS landschapsarchitecten, Diener + Diener, Peter Eisenman, Norman Foster, Frank Gehry, Gerkan Marg + Partner, Hillmer + Sattler, Helmut Jahn, Hans Kollhof, Renzo Piano, Christian de Portzamparc, Richard Rogers, Hans Scharoun, Richard Serra


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language