architecture on site

D
Hckesche HöfeBrunnenhöfeBrunnenhöfeStrelitzer Straße


Duitsland
Hamburg
Dresden
Berlijn
> Neue Mitte
> Centrum Oost
> Berlijnse Hoven
> Ambassades
> Herdenking
> Wonen in Berlijn
Ruhrgebied

Nederland
Amsterdam
Almere
Rotterdam
Utrecht
Ypenburg

Europa
Kopenhagen/ Malmö
Londen
Zwitserland

- - - - - - - - - - - - -

rondleidingen
architectuur op maat

ArchEX
portfolio
contact

HOVEN IN BERLIN-MITTE Een wandeling door het levendige Berlin-Mitte, met zijn talloze cafés, shops en galerieën. Kenmerkend voor Berlijn zijn de Berlijnse hoven, een dichte stadstructuur waar door de diepte van de bebouwing veel mensen kunnen wonen en werken. In Berlin-Mitte, waar de aanwezigheid 'alternatieve scène' de afgelopen jaren veel heeft veranderd, spelen de hoven dan ook een sleutelrol bij het her(be)leven van een stadskwartier.

Het bekendste voorbeeld zijn de Hackesche Höfe, maar er zijn in Berlin-Mitte nog veel meer 'hof-oases' te ontdekken met invullingen zoals een bibliotheek, nieuwe woonconcepten of zelfs een oude locomotievenfabriek. Daarnaast gaat deze tour langs een aantal andere interessante architectonische invullingen en projecten in dit charmante stadskwartier.


Architectuurwandeling door Berlin-Mitte en de Berlijnse Hoven contact / informatie aanvragenArchitectuur van o.a. Abcarius + Burns, Abelmann Vielain Pock, Becker Gewers Kühn und Kühn, Jörg Ebers, Grüntuch + Ernst, Roedig Schop, Schlosser Lamborelle, Weiß + Faust, Carlos Zwick


© ArchEX (colofon)
Lees ook onze newsletter!
Language